Davines

Davines SpA grundades av familjen Bollati i Italien och har sedan 1983 producerat och marknadsfört hårvårdsprodukter för frisörer och deras kunder. Davines startade som ett forskningslaboratorium för högkvalitativa hår och skönhetsprodukter till företag världen över.

Efter decennium av expertis så grundades den egna linjen Davines som idag är ett av Europas snabbast växande varumärken och finns representerade i hela världen. Davines har kontor i New York, London, Paris, Holland och Hong Kong med huvudkontor i Parma.

Davines är indelat i två divisioner, hårvård och hudvård [comfort zone].

Företaget är stolt över sitt Italienska ursprung. Italien är, med sina industriella och kulturella traditioner, känt i världen för sin artistiska känslighet inom mode och design. Davines har med sin enkla och modernt tidlösa stil och design erövrat världen och har rekryterat flera av de allra främsta inom den globala professionella hårvårdsindustrin.

GENOM ATT SKAPA HÅLLBAR SKÖNHET UPPMUNTRAR VI MÄNNISKOR ATT TA HAND OM SIG SJÄLVA OCH DEN MILJÖ VI ALLA LEVER I.

Vill du läsa mer om Davines besök: www.davines.it och
www.yourhairassistant.se

Till våra återförsäljare:

Angelo Seminara

Angelo Seminara är Davines Artistic Director och en välkänd person på den internationella frisörscenen. Angelo startade sin karriär redan som 11 åring då han fick en lärlingsplats hos en frisör i sin hemstad i Italien. Fem år senare flyttade han till Rom för att jobba för Toni & Guy. 1995 blev han sedan Trevor Sorbie´s protegé och International Creative Director. I januari 2011 blev han en del av Davines

Han inspireras gärna av naturen och gillar att tänja på gränserna genom att blanda kontrastrika element med sin lysande skicklighet och elegans. I sitt arbete lyckas han förstärka kvinnligheten utan att överdriva den samtidigt som han lockar fram den naturliga skönheten.

Angelo skapar frisyrer för internationella kändisar och samarbetar regelbundet med välkända fotografer i ledande modetidningar. Vid flera tillfällen har han skapat uppmärksamhet genom sina konstnärliga hårinstallationer vid viktiga kulturella evenemang. Han är välkänd inom branschen och har vunnit den prestigefyllda utmärkelsen ”British Hairdresser of the Year” tre gånger. Tävlingen anses vara frisörvärldens motsvarighet till Hollywoods Oscars.

Angelo gör kontinuerligt kollektioner för Davines – vill du se? här finns kollektionerna


Hållbarhet ur ett miljöperspektiv

Davines har sedan flera år tillbaka haft ett samarbete med LifeGate. Detta innebär i praktiken att hela Essential-, SU-, OI- och More Inside-serierna tillverkas med 100% ren energi från sol, vind, vatten och jord. Davines kompenserar alltså alla sina koldioxidutsläpp vid tillverkningen av dessa serier. Detta görs genom att plantera skog som motsvarar de koldioxidutsläpp som har gjorts vid tillverkningen.

Davines är en av de första italienska kosmetiska varumärkena att samarbeta med Zero Impact® projekten. Vid 10 års jubileet av samarbetet så utsåg LifeGate Davines till ”Zero Impact® Ambassador” tack vare sitt stora engagemang.